Fennek 50

Deze haard is ontworpen door de bekende Nederlandse ontwerper Roderick Vos. Vandaar de naam Fennek, wat een soort vos is. Roderick heeft gekozen voor strakke zichtlijnen waarbij je de plaatdikte van 3mm overal goed kunt zien. De modellen zijn ook weer modulair ontworpen. De zijpanelen van de Fennek 80 zijn dezelfde panelen als de Fennek 50. En ze hebben dezelfde poten.

Deze keer hebben we gekozen om het rookkanaal afwaterend te maken. Er zit een stomp van 20 cm op de kachel waar de pijp overheen valt, op deze manier kan er geen water in de kachel komen.

De poten zijn voorzien van grote robuuste dopmoeren en daar wordt een RVS bout ingedraaid zodat de haard vrij van de grond komt te staan en er geen roest afdrukken op het terras komen.

De deurgreep zit geïntegreerd in de rechter strip van de deur. We hebben een extra uitsparing in de grijphaak gemaakt, deze kan gebruikt worden om de deur een klein beetje open te zetten en hem dan te borgen. Deze stand is ideaal tijdens het opstarten van het vuur.

De zijpanelen worden in de kachel gehaakt en flink naar beneden gedrukt hierdoor komen ze erg vast te zitten. Maar kunnen ze later altijd weer los worden gemaakt door ze weer naar boven te drukken. Verder zijn de zijpanelen voorzien van luchtspleten zodat er in de verbrandingskamer lucht voor het glas kan komen, dit zorgt voor schone ruiten.

Verder hebben beide een diepe stookbodem, uitgevoerd met het bekende vuurvaste beton. Als rookkanaal hebben we dezelfde CorTen stalen pijpen gebruikt die bekend zijn van de Quaruba serie. De onderste pijp is weer voorzien van een regelbare klep zodat het vlambeeld wat geregeld kan worden. Roderick heeft wel een nieuwe regenkap bedacht die erg goed bij het ontwerp van de kachel past. Ook deze is als optie weer uit te voeren met een vonkenvanger (dezelfde als we gebruiken bij de Quaruba).

Bekijk deze haard op jouw terras

Plaats deze haard met je telefoon in AR en 3D op jouw terras. Klik op 'view in your space' onderaan de afbeelding en plaats de haard eenvoudig op jouw terras en bekijk deze vanuit elke hoek.

Technische informatie

Uitvoering

  • 3 zijden Glas + Beton Rugwand
  • 4 zijden Glas

Opties

  • Rookkanaal bocht 45 graden
  • Rookkanaal bocht 90 graden
  • Rookkanaal L=500mm
  • Rookkanaal L=1000mm
  • Vonkenvanger in de regenkap
  • CorTen stalen vloerplaat (745 x 745 x 3 mm)
  • Hitteschild achterkant

Maatschets Fennek 50